Friday, November 12, 2010

Σημαντικοί Παράγοντες Κερδοφορίας στα Online Ταξιδιωτικά Γραφεία

2 comments
Στο παρόν post θα συζητηθούν οι σημαντικότεροι παράγοντες κερδοφορίας που επηρεάζουν τα online Ταξιδιωτικά Γραφεία της Ευρώπης και οι τρόποι βελτιστοποίησης των επιχειρηματικών διαδικασιών. Η ανάλυση θα στηριχθεί στα πρόσφατα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθει από την Hermes Management Consulting για λογαριασμό της Amadeus, σε συνδυασμό με τις λύσεις και υπηρεσίες που προσφέρονται από τη Nelios.com στον Τουρισμό.

Τα αποτελέσματα της έρευνας επέδειξαν πως ενώ οι συμμετέχοντες της online αγοράς της Ευρώπης έχουν βελτιωθεί και κλείνουν το χάσμα με τους αντίστοιχους ανταγωνιστές τους στην Αμερική, η αποτελεσματικότητα και η αποδοτικότητα του παρεχόμενου προϊοντικού μείγματος επιδέχεται ακόμη σημαντική βελτίωση.

Το δείγμα της έρευνας διαμορφώθηκε από 5 μεσαίου μεγέθους online ταξιδιωτικά γραφεία με έδρα τη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Νορβηγία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, ξεχώρισαν 4 σημαντικοί παράγοντες που βελτιώνουν την αποδοτικότητα, αυξάνουν την κερδοφορία και έχουν ως εξής:

Διαφοροποίηση εσόδων: πώληση επιπλέον προϊόντων εκτός από αεροπορικά


Μέσω της έρευνας αυτής, διαπιστώθηκε η ανάγκη για τα online ταξιδιωτικά γραφεία σε στροφή της προσοχής τους στην προώθηση εναλλακτικών προϊόντων (εκτός αεροπορικών εισητηρίων), τα οποία φαίνεται πως έχουν μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, σε ποσοστό 12.8% έναντι 6.6% του αντίστοιχου περιθωρίου για τα αεροπορικά προϊόντα.

Σε αντίθεση με την αντίστοιχη πραγματικότητα της αμερικανικής αγοράς, στην οποία τα λοιπά προϊόντα ταξιδιών αντιστοιχούν στο 76% των εσόδων των παραδοσιακών γραφείων και σχεδόν στο 50% των online γραφείων, στην Ευρώπη το ποσοστό αυτό δεν ξεπερνά το 14% των μεικτών πωλήσεων (σύμφωνα με το PhoCusWright).

Βελτιωμένη εμπειρία πελάτη


Ο επισκέπτης μιας ιστοσελίδας ενός online τουριστικού γραφείου επιθυμεί να προσπελάσει όχι μόνο τις βασικές πληροφορίες για το ταξιδιωτικό πακέτο που θα αγοράσει, αλλά έχει στο νου του μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία χρήσης. Αυτό επιτυγχάνεται με την προσθήκη extra σχετικού περιεχομένου, ώστε να έχει ο κάθε επισκέπτης πρόσβαση σε ένα σύνολο πληροφοριών για το ταξίδι του, προσθέτοντας κείμενο αλλά και οπτικοακουστικό υλικό.

Αυτοματοποίηση


Η αυτοματοποίηση αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την ευελιξία, τη συνέπεια και την αποδοτικότητα των online ταξιδιωτικών γραφείων και, ευτυχώς, έχουν σημειωθεί μεγάλα βήματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Παρόλα αυτά όμως, μπορούν ακόμα να προκύψουν μεγάλες μειώσεις κόστους που θα φανούν στα τηλεφωνικά κέντρα και στο marketing, όπου η αύξηση της αποτελεσματικότητας και της αυτοματοποίησης μπορεί να δείξει άμεσα οφέλη.

Κόστη Marketing


Τα έξοδα marketing αποδεικνύονται ένα πολύ μεγάλο και αναποτελεσματικό έξοδο, καθώς αντιστοιχούν κατά μέσο όρο στο 54% όλων των εξόδων των online ταξιδιωτικών γραφείων και στο 1,22% του ρυθμού μετατροπής μέσω των online καναλιών. Σε συνδυασμό, δε, με την έλλειψη προγραμμάτων πιστότητας και λύσεις CRM, αποδεικνύει το γεγονός ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

Nelios.com και Τουριστική Βιομηχανία


Η έρευνα αυτή επιβεβαιώνει με τον καλύτερο τρόπο τις παρεχόμενες υπηρεσίες και λύσεις της Nelios.com, μέσα από την επιμέρους ανάλυση που προσφέρει σε σημαντικά ζητήματα όσον αφορά στην ανάγκη παροχής καινοτόμων τεχνολογικών λύσεων στον τομέα της Τουριστικής Βιομηχανίας.

Τα τρία αυτά χρόνια, έχουμε συνεργαστεί με μεγάλα τουριστικά γραφεία που προσφέρουν μία μεγάλη ποικιλία υπηρεσιών – όχι μόνο αεροπορικά προϊόντα. Έτσι, μας δόθηκε η ευκαιρία να υλοποιήσουμε για 1η φορά στην Ελλάδα εφαρμογή Δυναμικού Πακέτου (Dynamic Packaging) μέσω του οποίου ο ενδιαφερόμενος πελάτης μπορεί να επιλέξει αεροπορικά εισητήρια, διαμονή, transfer (car and yacht rental), ασφάλεια και όποια άλλη επιλογή προσφέρει το κάθε ταξιδιωτικό γραφείο.

Οι λύσεις που προσφέρουμε βοηθούν στην αυτοματοποίηση και στη μείωση του κόστους marketing, στην αυτοματοποίηση της διαδικασίας του booking, στην επικοινωνία των online ταξιδιωτικών γραφείων με τους δυνητικούς ή υπάρχοντες πελάτες τους και την προώθηση νέων προϊόντων και υπηρεσιών μέσω των online καναλιών.Σχετικά με την έρευνα

Η έρευνα αυτή παραθέτει τα αποτελέσματα της ανεξάρτητης μελέτης που πραγματοποίησε η Hermes Management Consulting σε πέντε, μέσαίου μεγέθους, ταξιδιωτικά γραφεία της Ευρώπης, τα οποία αντιπροσωπεύουν τη γενική εικόνα του συνόλου των online ταξιδιωτικών γραφείων. Τα περισσότερα γραφεία της έρευνας δραστηριοποιούνται σε μια ή δύο αγορές στοχεύοντας κυρίως σε ταξίδια αναψυχής.

Η συγκεκριμένη τεχνική χρησιμοποιείται για την ταυτοποίηση, την περιγραφή και την αντιστοίχιση κόστους στις επιχειρηματικές διαδικασίες, καθώς επίσης και να σχηματίσει αναφορές για την λειτουργία των Online ταξιδιωτικών γραφείων.

Κατά τη διάρκεια του έργου τα οικονομικά στοιχεία και οι επιχειρηματικές λειτουργίες των συμμετεχόντων εταιρειών ελέγχθηκαν στενά, επιτρέποντας να αναγνωριστούν οι κύριοι παράγοντες διαμόρφωσης κόστους.

2 comments:

  1. [...] Online u03a4u03b1u03beu03b9u03b4u03b9u03c9u03c4u03b9u03bau03ac u0393u03c1u03b1u03c6u03b5u03afu03b1 http://bit.ly/deTqz6 #travel #tourism #technology The Autonomous region of Madeira possesses a rich varied gastronomy. [...]

    ReplyDelete
  2. [...] This post was mentioned on Twitter by Nelios.com and Nelios.com, Nelios.com. Nelios.com said: New Blog Post: Σημαντικοί Παράγοντες Κερδοφορίας στα Online Ταξιδιωτικά Γραφεία http://goo.gl/fb/xy7Cm #nelioscom [...]

    ReplyDelete