Wednesday, April 6, 2011

Email marketing: πώς να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα με emailδυνητικών πελατών

Leave a Comment


Το Email Marketing είναι η πιο αποδοτική, σε οικονομικό επίπεδο, λύση για να στοχεύσετε σε νέους πελάτες ή για να πουλήσετε τα νέα προϊόντα σας στους ήδη υπάρχοντες πελάτες σας.

Σήμερα το πρωί δεχθήκαμε μια κλήση από ιδιοκτήτη γνωστής αλυσίδας, ο οποίος επιθυμούσε να μάθει πληροφορίες για την υπηρεσία email marketing που προσφέρουμε. Μία από τις ερωτήσεις που μάς έγιναν αφορούσαν στο αν πουλάμε λίστες με διευθύνσεις email. Η απάντηση ήταν, φυσικά, αρνητική!

Με αφορμή, λοιπόν, το παραπάνω θα θέλαμε να παραθέσουμε μερικούς τρόπους με τους οποίους μπορείτε να αποκτήσετε διευθύνσεις email δυνητικών πελατών σας, χωρίς να μπείτε στη διαδικασία αναζήτησης μια έτοιμης λίστας.

Αρχικά, είναι πολύ σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι έτοιμες λίστες δε σημαίνει πως είναι και πιο αποτελεσματικές από αυτές που έχετε δημιουργήσει μόνοι σας - παρόλο που πιθανώς να είναι πιο μικρές. Ακόμα και αν αγοράσετε μια λίστα στοχευμένη, π.χ. γεωγραφικά, αυτό δε σημαίνει πως η καμπάνια σας θα είναι επιτυχημένη.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα με email διευθύνσεις και, φυσικά, ο τρόπος απόκτησης επηρεάζει άμεσα και την επιτυχία της καμπάνιας. Για παράδειγμα, άλλη βαρύτητα έχει μια διεύθυνση email που κάποιος συμπλήρωσε με δική του πρωτοβουλία με στόχο να λαμβάνει το εταιρικό μηνιαίο newsletter της επιχείρησής σας και διαφορετική βαρύτητα έχει ένα email που αποκτήθηκε μέσω ενός διαγωνισμού.

Οι στρατηγικές email marketing έχουν ωριμάσει και δεν ακολουθούν πια αυστηρά τη λογική της απόκτησης μεγάλου αριθμού διευθύνσεων email. Σήμερα, η προτεραιότητα έγγυται στο χτίσιμο μιας ποιοτικής βάσης δεδομένων.
Αυτό που φαίνεται πως παίζει κύριο ρόλο είναι η κατοχή μιας ποιοτικής λίστας και όχι μιας αριθμητικά μεγάλης.

Τα αποτελέσματα της έρευνας που έγινε σε 1100 στελέχη επιχειρήσεων που ασχολούνται με το email marketing και αφορά τις επιτυχημένες τεχνικές απόκτησης διευθύνσεων email που χρησιμοποιεί η επιχείρησή τους, παρουσιάζονται στο παρακάτω διάγραμμα:Τα παραπάνω αποτελέσματα συνάδουν με τις στρατηγικές content marketing. Οι τακτικές που αποδίδουν αξία στον πελάτη, όπως π.χ. η αγορά ενός προϊόντος ή το download υλικού, προτρέπουν τον πελάτη να εισάγει τα στοιχεία του και τη διεύθυνση email. Γι' αυτό το λόγο, τα εταιρικά blogs και τα δημοσιευμένα άρθρα είναι από τις πιο δημοφιλείς τεχνικές απόκτησης των διευθύνσεων email ενδιαφερομένων και δυνητικών πελατών.

H Nelios.com έχει δικές της λίστες που ανανεώνονται καθημερινά και έχουν δημιουργηθεί από το μηδέν, οι οποίες δεν είναι προς πώληση σε καμία περίπτωση.

Όσοι ενδιαφέρεστε να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα μας, τα projects που υλοποιήσαμε τον προηγούμενο μήνα, case studies για το πώς οι πελάτες μας επενδύοντας στο Διαδίκτυο κατάφεραν να αυξήσουν τις πωλήσεις τους, τεχνολογικές εξελίξεις που θα μας επηρεάσουν, επιχειρηματικές πρακτικές και πολλά άλλα, γραφτείτε στο eNewsletter της Nelios.com, το οποίο παραδίδεται στα inbox σας μια φορά το μήνα.
Μην ξεχνάτε: στις καμπάνιες μέσω email να δίνετε πάντα τη δυνατότητα στον παραλήπτη να διαγραφεί από τη λίστα.

Γιατί email marketing;

Το e-mail marketing είναι μια υπηρεσία που θα οδηγήσει στοχευμένους επισκέπτες στο website σας. Ένα καλά σχεδιασμένο e-mail σε συνδυασμό με μια καλή υπηρεσία ή ένα προϊόν που προωθείται, αυξάνει τις πωλήσεις σας και αναβαθμίζει το εταιρικό σας brand.
Επιπλέον έχετε τη δυνατότητα:
  • Να αναλύσετε και να ελέγξετε την επιστροφή της επένδυσής σας (ROI) σε πραγματικό χρόνο.

  • Να ελέγξετε την απόκριση του κοινού σας σε νέες υπηρεσίες και προϊόντα (επιδείξεις, απόψεις) πριν τα βγάλετε στην αγορά γλιτώνοντας έτσι πολλά έξοδα

  • Να προωθήσετε τα προϊόντα σας εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες που σας παρέχει η ψηφιακή τεχνολογία και η επιστήμη των πολυμέσων.

  • Να διατηρήσετε τους πελάτες σας προωθώντας τους νέα προιόντα.

  • Επιπλέον υποστήριξη στους πελάτες σας με την αποστολή ανακοινώσεων και πληροφοριών που τους ενδιαφέρουν.

0 comments:

Post a Comment