Thursday, January 5, 2012

Συμμετέχετε σε έκθεσή; Μάθετε πώς θα χρησιμοποιήσετε τα QR Codes

1 comment

Όταν μία επιχείρηση συμμετέχει σε μία έκθεση, αρκετό καιρό πριν ετοιμάζει τα διάφορα εικαστικά στοιχεία όπως το ντύσιμο του περίπτερου, τα διάφορα banner, τους φακέλους με τα στοιχεία της εταιρείας και τις υπηρεσίες της, τις κάρτες κ.α.
Όλα αυτά έχουν τέσσερις σκοπούς:
 • Να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών της έκθεσης

 • Να δημιουργήσουν ενδιαφέρον για τα προϊόντα και υπηρεσίες της επιχείρησης

 • Να κάνουν εύκολη την παροχή στοιχείων για τα προϊόντα και υπηρεσίες της επιχείρησης

 • Να κάνουν εύκολη την παροχή στοιχείων επικοινωνίας


Σε μία έκθεση, ανάλογα με το μέγεθός της, συμμετέχουν συνήθως εκατοντάδες εκθέτες και την επισκέπτονται δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες. Το υλικό που καλείται να κουβαλάει ο επισκέπτης συνήθως είναι δυσβάσταχτο αν λάβουμε υπόψη μας και τις ώρες και το περπάτημα κατά την περιήγησή του στην έκθεση. Συνήθως μετά από λίγες μέρες πετιέται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μοιραστεί (Σε έναν ενδιαφερόμενο φίλο για παράδειγμα)


Με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας και των smartphone αυτό το εμπόδιο ξεπερνιέται εύκολα! Αν δεν γνωρίζετε ήδη τα QR Codes (Quick Responce) θα εξηγήσουμε απλά στις επόμενες γραμμές, τι είναι και πώς χρησιμοποιούνται.


Τα QR Codes δουλεύουν με την ίδια λογική των barcode. Είναι κωδικοί δύο διαστάσεων που σκανάρονται κυρίως από κινητά, χρησιμοποιόντας την κάμερα τους. Φωτογραφίζοντάς τα δηλαδή. Το αποτέλεσμα της ενέργειας αυτής, μπορεί να είναι το "κατέβασμα" ενός αρχείου, η μεταφορά μας σε μία σελίδα, η προβολή ενός κειμένου, ή στοιχείων επικοινωνίας κλπ.


Με λίγα λόγια, τα QR Codes στην περίπτωση ενός εκθέτη μπορεί να τον βοηθήσει :
 • Να μειώσει τα κόστη εκτύπωσης των ενημερωτικών φυλλαδίων και καρτών

 • Να βοηθήσει πρακτικά τον επισκέπτη της έκθεσης να μην κουραστεί κατά την περιήγησή του

 • Να δώσει τα στοιχεία του στον επισκέπτη αποκλείοντας για παράδειγμα την πολύ πιθανή περίπτωση απώλειας της επαγγελματικής κάρτας του

 • Να παρουσιάσει ένα πολύ επαγγελματικό και καινοτόμο προφίλ της εταιρίας του


Μετά από έρευνα που διήρκεσε αρκετές ώρες, μπορούμε να σας υποδείξουμε τα τρία βασικά εργαλεία που θα χρειαστείτε κατά τη διάρκεια της έκθεσης που συμμετέχετε.
 1. Αρχικά θα πρέπει και εσείς στο κινητό σας να έχετε εγκατεστημένη μία εφαρμογή που "διαβάζει" QR Codes. Μία πολύ καλή εφαρμογή για αυτή τη δουλειά που παίζει σε Iphone, Android και Blackberry, είναι το i-nigma Reader.

 2. Έπειτα, θα πρέπει να ετοιμάσετε κάποια QR Codes και να τα τοποθετήσετε σε εύκολα προσβάσιμα σημεία του περιπτέρου σας, ούτως ώστε οι επισκέπτες να μπορούν εύκολα να τα σκανάρουν. Οπωσδήποτε θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα που θα οδηγεί στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης της επιχείρησής σας και ένα όπου θα δίνει την δυνατότητα στον επισκέπτη, να αποθηκεύει στο τηλέφωνό του όλα τα στοιχεία σας (Website, Email, Τηλέφωνο, Διεύθυνση κλπ). Η υπηρεσία που θα χρησιμοποιήσετε για αυτή την εργασία είναι το youscan.me

 3. Τέλος, καλό θα είναι τα promotional φυλλάδιά σας, να τα έχετε ανεβάσει στο tagmydoc.com, όπου σας δίνει ένα QR Code που όταν ο επισκέπτης το σκανάρει, η ηλεκτρονική έκδοση τους, κατεβαίνει στο κινητό του.


Εδώ να σημειωθεί ότι όλες οι παραπάνω εφαρμογές και υπηρεσίες έχουν δωρεάν εκδόσεις, που καλύπτουν το 99% των περιπτώσεων.


Φυσικά υπάρχουν άπειροι τρόποι να κάνετε marketing μέσω QR Codes καθώς οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, αλλά τα παραπάνω θα είναι μία καλή αρχή και γνωριμία με αυτή την πολύ εύκολη και χρήσιμη τεχνολογία!


Είμαστε πάντα στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ερώτηση.by

1 comment:

 1. [...] πηγή: nelios.com This entry was posted in Organizing and tagged 2012, Exhibitors, Greek, Marketing. Bookmark the permalink. ← SOPEXA Conferece: Local gastronomy & Tourism Τhe Hellenic Chamber of Hotels presents “Greek Breakfast” → [...]

  ReplyDelete