Tuesday, February 10, 2015

Χάλκινο Βραβείο για το Elounda Gulf Villas & Suites στα Greek Tourism Awards 2015!

Leave a Comment


Το Elounda Gulf Villas & Suites είναι αρκετά δημοφιλές στην Τουριστική αγορά της Ελλάδας. Οι 18 Pool Villas και οι 15 Suites του αποτελούν τον ιδανικό προορισμό για απαιτητικούς επισκέπτες που αναζητούν τις ανέσεις και υπηρεσίες ενός deluxe ξενοδοχείου, με τη φιλοξενία και την πολυτέλεια ενός ιδιωτικού καταλύματος. Θέτοντας ως στόχο την ικανοποίηση κάθε επιθυμίας των επισκεπτών του, το συγκρότημα με τη μοναδική θέα στον Κόλπο Μιραμπέλου, προσθέτει κάθε χρόνο τοπικές και διεθνείς διακρίσεις για την απαράμιλλη φιλοξενία του.

Όταν το Elounda Gulf ήρθε στη Nelios.com έθεσε ως στόχο την αύξηση της κερδοφορίας, μέσω των απευθείας κρατήσεων από το website τους. Το πρώτο ζητούμενο ήταν να μελετήσουμε και να ερευνήσουμε το πως αντιλαμβάνονται το Elounda Gulf Villas & Suites οι πελάτες του, ποια είναι τα στοιχεία διαφοροποίησής του (USPs), αλλά και ποιο το ιδανικό κοινό που θέλει να προσελκύσει. Λαμβάνοντας αυτά υπόψη, χρειάστηκε να σχεδιαστεί, από την αρχή, η ψηφιακή στρατηγική του γνωστού θέρετρου, προσδίδοντας ολιστική προσέγγιση, με επίκεντρο πάντα το κοινό στόχευσης. Αυτή είναι και η πρώτη καινοτομία που εφαρμόσαμε, αντί να παρουσιάσουμε το διάσημο Κρητικό ξενοδοχείο, δώσαμε βάση στο κοινό του και θελήσαμε να αποτυπώσουμε ψηφιακά τις διακοπές στις Βίλες και τις Σουίτες του.

Το πρώτο βήμα μας ήταν να διαχωρίσουμε την ταξιδιωτική εμπειρία σε τρεις περιόδους 1) Πριν το ταξίδι, 2) Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και 3) Μετά το ταξίδι. Με αυτό ως βάση στρατηγικής, κατανείμαμε τις ενέργειες που είναι απαραίτητες για να αναδείξουμε τα USPs του Elounda Gulf σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Πριν το Ταξίδι

Πριν τις διακοπές του ο ταξιδιώτης αναζητά προορισμό και διαμονή. Κατά τη διάρκεια αυτή της περιόδου, θα επισκεφθεί πάνω από 20 διαφορετικά site στην προσπάθεια του να αποφασίσει. Μεταξύ αυτών θα είναι και ο ιστότοπος του εκάστοτε ξενοδοχείου που σκέπτεται να επισκεφθεί. Πρώτη ενέργεια λοιπόν ήταν η δημιουργία νέας εικόνας για το Elounda Gulf.

-Δημιουργία νέου site και Blog
Σχεδιάσαμε ένα νέο site, που δίνει έμφαση στις εικόνες και τα videos, αντί για κείμενα. Με συνοχή και συνέχεια, ώστε να λέει μία ιστορία στο σύνολό του, η οποία ταξιδεύει τον επισκέπτη! Πολύγλωσσο, προβάλλοντας τόσο το ίδιο όσο και τον προορισμό, δίνοντας την αίσθηση της φιλοξενίας και της φιλικότητας. Με δημιουργία ανεξάρτητων landing pages που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του εκάστοτε κοινού, προωθώντας την εμπειρία της διαμονής σε αυτό. Επιπλέον, ετοιμάσαμε και blog, στο οποίο γράψαμε δημιουργικά και πρωτότυπα κείμενα σχετικά με τον προορισμό, το ξενοδοχείο αλλά και καλύπτοντας τις ανάγκες και επιθυμίες των ταξιδιωτών.

Στη συνέχεια προσπαθήσαμε να προσελκύσουμε το κοινό που στοχεύουμε.

-Search Engine Optimization
Συνεχίσαμε το Search Engine Optimization που παραλάβαμε, αλλά προσπαθήσαμε και να το βελτιώσουμε. Με τα κατάλληλα κείμενα στο νέο site και τα ανάλογα meta tags καταφέραμε να ανέλθει σε ακόμα καλύτερη θέση στη λίστα αποτελεσμάτων των μηχανών αναζήτησης, σε όλες τις χώρες που μας αφορούν.

-Bloggers
Θέλοντας να αναδείξουμε ακόμα περισσότερο το συγκρότημα, και το πως είναι να διαμένεις σε αυτό, ήρθαμε σε συνεννόηση με επιλεγμένους διεθνείς blogger οι οποίοι φιλοξενήθηκαν και έγραψαν, ανεμπόδιστα, την κριτική τους για το Elounda Gulf, προωθώντας το ουσιαστικά με τον καλύτερο τρόπο. Επίσης στείλαμε σε συνεργαζόμενα blog κείμενα σχετικά με το ξενοδοχείο, δημιουργώντας κατάλληλο online buzz, αλλά και παρέχοντας τα απαραίτητα backlinks για την ενίσχυση του SEO.

-Email Marketing
Το υφιστάμενο πελατολόγιο, που έχει ήδη επισκεφθεί και μείνει ευχαριστημένο, είναι το ιδανικό κοινό για να γίνει αποδέκτης μίας early bird προσφοράς αλλά και μίας γενικής προωθητικής ενέργειας, ενισχύοντας τις απευθείας κρατήσεις.

-Advertizing Campaigns
Διαφημιστικές καμπάνιες με βέλτιστη διαχείριση της διαφημιστικής δαπάνης, που στόχο έχουν να προωθήσουν το ξενοδοχείο στο σωστό κοινό. Δώσαμε έμφαση σε retargeted ads σε Facebook και Google για τους επισκέπτες του site, καλώντας τους να γίνουν μέρος της online κοινότητας μας.

-Social Media
Αντίστοιχα στα Social Media θέλουμε να μας ακολουθήσουν μόνο όσοι έχουν πάει ή πραγματικά σκοπεύουν. Με αυτό ως στόχο λειτουργήσαμε δημιουργώντας ένα προφίλ ονειρικού προορισμού, και νοσταλγίας. Με πρωτογενές υλικό, ευφάνταστες, έξυπνες αναρτήσεις, που στόχο έχουν να μεταφέρουν ψηφιακά το συναίσθημα του να κάνεις διακοπές σε μία από τις βίλες του.

Μετά από τις ενέργειές μας ξέρουμε πως όταν κάποιος επισκεφθεί την ιστοσελίδα του Elounda Gulf Villas & Suites σκέφτεται πραγματικά να κάνει κράτηση. Για να τον προσεγγίσουμε ξανά και να μην χάσει το ενδιαφέρον του επιλέγουμε την απευθείας προσέγγιση μέσω email (φόρμα ενδιαφέροντος) και στοχευμένη διαφήμιση.

2) Κατά τη Διάρκεια

Το καλοκαίρι είναι μία περίοδος που είμαστε όλοι πιο χαλαροί, θέλουμε να διασκεδάσουμε περισσότερο και πολλές φορές θέλουμε να το μοιραστούμε με τους φίλους μας ή και να κάνουμε τους γνωστούς μας να ζηλέψουν! Στην εποχή μας αυτό γίνεται με τις αναρτήσεις μας στα Social Media και για αυτό είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό να προσφέρουν τα καταλύματα δωρεάν πρόσβαση στο internet. Η στρατηγική μας και τώρα είναι προσανατολισμένη στον επισκέπτη, καλύπτοντας τις ανάγκες και επιθυμίες του.

-Social Media
Κατά τη διαμονή του στο Elounda Gulf Villas & Suites ο επισκέπτης θέλει να περάσει καλά, άνετα και χαλαρά. Για να το ενισχύσουμε αυτό, αναρτούμε συχνά στα social media περιεχόμενο χρηστικό, με ιδέες για επισκέψεις, πράγματα να κάνεις, αλλά και προωθώντας εμπειρίες προηγούμενων ταξιδιωτών, βοηθώντας έτσι στην εξέλιξη μίας online συζήτησης. Επίσης δώσαμε μεγάλη έμφαση στο local και ετοιμάσαμε λίστες στο Foursquare για οτιδήποτε μπορεί να ενδιαφέρει τον επισκέπτη στην Ελούντα. Που να φάει, τι να επισκεφθεί, που να φωτογραφηθεί, καθώς και tips στα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος.

-Offline Procedures
Γνωρίζοντας πως το ταξίδι ξεκινά οnline, αλλά το reputation ενός ξενοδοχείου χτίζεται κατά την παραμονή του επισκέπτη σε αυτό, δημιουργήσαμε ειδικά offline boards που καλούν τους επισκέπτες να μπουν στη συζήτηση και να ακολουθήσουν το Elounda Gulf Villas & Suites στα κοινωνικά δίκτυα ή έστω να αφήσουν την κριτική τους.

-Mobile Application
Τέλος δημιουργήσαμε εφαρμογή για κινητές συσκευές (iOS, Android, Tablets) που να απευθύνεται στους επισκέπτες του ξενοδοχείου, οι οποίοι θα μπορούν να βρουν συγκεντρωμένες όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται για τον προορισμό της Ελούντας, αλλά και της Κρήτης συνολικά.

3) Μετά το Ταξίδι

Βραχυπρόθεσμος στόχος που έθεσε η εταιρεία μας είναι να έχουμε έναν στους δύο επισκέπτες του καλοκαιριού, νέους ακόλουθους, στα προφίλ του Elounda Gulf στα κοινωνικά δίκτυα, σιγουρεύοντας πως θα θέλουν να πουν μόνο καλά λόγια για τη διαμονή τους. Αυτό το πετύχαμε με δύο τρόπους:

-Survey
Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη τους, στείλαμε ένα email καλώντας τους να συμπληρώσουν μία ανώνυμη online έρευνα για τη διαμονή τους. Έτσι ανακτήσαμε πολύτιμες πληροφορίες από τους επισκέπτες σχετικά με την εξυπηρέτηση, τη διαμονή, το χώρο και τον προορισμό. Αν η αξιολόγηση που έκανε ήταν θετική, αυτόματα η έρευνα τον καλούσε να αναρτήσει τη γνώμη του στο ΤripAdvisor, ανοίγοντας απευθείας τη σελίδα.

-Email MarketingΣτη συνέχεια του ίδιου email καλούμε όλους τους επισκέπτες να ακολουθήσουν το Elounda Gulf στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και να αναρτήσουν τις καλοκαιρινές τους εμπειρίες χρησιμοποιώντας το hashtag #EloundaGulf. Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε έναυσμα για να συνεχίσει η συζήτηση στα κοινωνικά δίκτυα, ανάμεσα σε νυν, πρώην, μελλοντικούς επισκέπτες και το ξενοδοχείο.

-Social Media
Στα Social Media, πέραν της συντήρησης της online συζήτησης, θέλαμε να ενισχύσουμε τα θετικά συναισθήματα των επισκεπτών, μετατρέποντας έτσι την ανάμνηση των διακοπών τους σε μία μοναδική εμπειρία, την οποία έχουν τη δυνατότητα να επαναλάβουν. Φωτογραφίες, κείμενα και ανάδειξη του υλικού των επισκεπτών του ξενοδοχείου, δημιουργούν μία δραστήρια κοινότητα φίλων οι οποίοι λειτουργούν σαν brand ambassadors και μεταφέρουν το μήνυμα και τα USPs του Elounda Gulf στους φίλους τους μέσω ψηφιακού Word of Mouth, τροφοδοτώντας τους με πραγματικά πιθανούς νέους επισκέπτες.

Τα αποτελέσματα της στρατηγικής που εφαρμόσαμε εντυπωσιάζουν:
  • 64% Αύξηση Τζίρου online Κρατήσεων 
  • Αύξηση αξίας μέσης κράτησης κατά 42% 
  • Μείωση επισκέψεων site κατά 30% (αποτελεσματικότερη στόχευση) 
  • Αύξηση του Conversion Rate του Site 36,4% 
  • Εξαιρετικό positioning στις μηχανές αναζήτησης για ανταγωνιστικά keywords 
  • 20 Listings σε διεθνή διεθνή travel blogs 
  • Διατήρηση του engagement rate άνω του 10% (industry average 6%) 
  • 25% περισσότερα reviews από την προηγούμενη χρονιά 
  • Βελτίωση κατάταξης στο Tripadvisor 
  • Ο τζίρος από το website έφτασε στο 50% του συνολικού τζίρου του ξενοδοχείου από 20% πριν την έναρξη της συνεργασίας.

0 comments:

Post a Comment