Tuesday, February 10, 2015

Χρυσό Βραβείο για το Kinsterna Hotel Monemvasia στα Greek Tourism Awards 2015!

Leave a Comment

Κάπου ανάμεσα σε ειδυλλιακούς αμπελώνες και εσπεριδοειδή, λίγα λεπτά μακριά από την θάλασσα, βρίσκεται ένα εντυπωσιακό αρχοντικό που χρονολογείται από τη βυζαντινή, οθωμανική και ενετική εποχή. Το Kinsterna, απέναντι από το θρυλικό κάστρο-βράχο της Μονεμβασιάς αποτελεί πόλο έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς για άριστη διαμονή και διακοπές. Είτε για μία σύντομη απόδραση, είτε για ξεκούραστες διακοπές, μία επίσκεψη στο Kinsterna αποτελεί εμπειρία από μόνη της, που θα σας μείνει χαραγμένη στη μνήμη. Το πολυτελές ξενοδοχείο παραμένει ανοιχτό όλη τη χρονιά, καθιστώντας το μία ιδιαίτερη περίπτωση, που χρειάζεται ειδική μελέτη, καθώς αποτελεί ταυτόχρονα καλοκαιρινό θέρετρο, χειμερινό θέρετρο, spa break και weekend getaway.

Από την πρώτη συνάντηση που κάναμε στη Nelios.com έγινε φανερό πως το Kinsterna αναζητά τρόπους να αποτυπωθεί η λάμψη του στο διαδίκτυο, με ένα site που να οδηγεί τον επισκέπτη του στην πραγματοποίηση κράτησης, επίσης ήθελε να κάνει ένα άνοιγμα στις νέες για αυτό αγορές της Γαλλίας και της Γερμανίας. Για να πετύχουμε όλα τα ζητούμενα, διαχωρίσαμε τη στρατηγική μας σε τρία στάδια 1) Πριν το ταξίδι, 2) Κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού και 3) Μετά το ταξίδι. Σε αυτήν τη χρονολογική σειρά προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τα Unique Sales Points του Kinsterna, προωθώντας το στο κατάλληλο κοινό!

1) Πριν το Ταξίδι

Οι περισσότεροι που αναζητούν το Kinsterna ξέρουν συνήθως που θέλουν να πάνε και αναγνωρίζουν την άψογη εξυπηρέτηση και υπέροχη θέα που προσφέρει το αρχοντικό. Κατανοώντας αυτά τα στοιχεία που αναζητούν οι πελάτες του, αποφασίσαμε να τα αναδείξουμε και μέσα από αυτά να αυξήσουμε τις κρατήσεις.

-Δημιουργία νέου site
Με βάση την πολύτιμη εμπειρία των ιδιοκτητών, σχεδιάσαμε ένα τετράγλωσσο site, που ισορροπεί ανάμεσα στην προβολή του αρχοντικού, την εμπειρία της διαμονής και τέλος στη μοναδική τοποθεσία του. Δίνει έμφαση στις εικόνες και εφαρμόζει τη αρχή του webstory telling! Με δημιουργία ανεξάρτητων landing pages που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του εκάστοτε κοινού, προωθούμε όλα τα κατάλληλα στοιχεία του αρχοντικού που χρειάζεται ανάλογα και με την εποχικότητα.

Στη συνέχεια προσελκύσαμε το κοινό που στοχεύουμε.

-Search Engine Optimization
Βελτιστοποιοντας το Search Engine Optimization που είχε, με τα κατάλληλα κείμενα και meta tags στο website, πετύχαμε καλύτερες θέσεις κατάταξης, στα αποτελέσματα αναζητήσεων στη Google και στη Bing.

-Email Marketing
Οι περισσότεροι πελάτες που το έχουν επισκεφθεί μένουν τόσο ικανοποιημένοι που επιστρέφουν ξανά και ξανά. Αυτοί είναι οι ιδανικοί αποδέκτες early bird προσφορών ή αντίστοιχων προωθητικών ενεργειών, αυξάνοντας τις online κρατήσεις από το website.

-Advertizing Campaigns
Οι επιλεκτικές διαφημιστικές καμπάνιες που κάναμε (όπως για παράδειγμα wedding campaign και historic hotels campaign), έχοντας υπόψιν μας τη βέλτιστη διαχείριση του διατιθέμενου προϋπολογισμού, προωθούν το αρχοντικό στο κοινό που πραγματικά ενδιαφέρεται να το επισκεφτεί μέσα από retargeted ads σε Facebook και Google για τους επισκέπτες του site και αντίστοιχα κοινά που βρίσκουμε με εργαλεία των κοινωνικών δικτύων, όπως το Ads Power Editor του Facebook.

Με αυτό το σύστημα γνωρίζουμε πότε ο επισκέπτης της ιστοσελίδας του Kinsterna σκέφτεται πραγματικά να κάνει κράτηση, προωθώντας του μόνο τότε ειδικές προσφορές μέσω στοχευμένης διαφήμισης.

2) Κατά τη Διάρκεια

Οι διακοπές μας, όποτε και να λαμβάνουν χώρα είναι μία περίοδος που την αφιερώνουμε στον εαυτό μας, και όταν είμαστε χαρούμενοι, πολλές φορές το μοιραζόμαστε στα Social Media με τους φίλους μας. Όταν τα ξενοδοχεία παρέχουν δωρεάν wifi και πρόσβαση στο internet, οι πιθανότητες να αναρτήσει ο επισκέπτης τους μία φωτογραφία στα κοινωνικά δίκτυα αυξάνεται κατά 50%. Η στρατηγική που εφαρμόζουμε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου είναι πελατοκεντρική και αποσκοπεί στην βελτιστοποίηση της διαμονής του.

-Offline Procedures
Με βάση την αρχη μας πως το ταξίδι ξεκινά οnline, μα το reputation του ξενοδοχείου χτίζεται κατά την διαμονή, δημιουργήσαμε offline boards που καλούν τους επισκέπτες να ακολουθήσουν το Kinsterna στα κοινωνικά δίκτυα και να μοιραστούν τις εμπειρίες τους online χρησιμοποιώντας το hashtag #Kinsterna.

-Social Media
Κατά τη διαμονή του στο Kinsterna ο επισκέπτης θέλει να ξεκουραστεί αλλά και πολλές φορές, να κάνει νέες γνωριμίες. Ακολουθώντας το #Kinsterna μπορεί να συμμετέχει σε μια ζωντανή social media συζήτηση, μαθαίνοντας και συμβάλλοντας ενεργά.

3) Μετά το Ταξίδι
Έρευνες δείχνουν πως αν μείνει ευχαριστημένος ο επισκέπτης, μόνο στην πρώτη εβδομάδα της επιστροφής του έχει πιθανότητες να ακολουθήσει το ξενοδοχείο που έμεινε στα κοινωνικά δίκτυα. Για να μεγιστοποιήσουμε αυτές τις πιθανότητες ακολουθούμε δύο τεχνικές:

-Survey
Λίγες ημέρες μετά την επίσκεψη του ταξιδιώτη, αποστέλλουμε ένα email ζητώντας τους να συμπληρώσουν μία ανώνυμη online έρευνα για τη διαμονή τους. Με αυτόν τον τρόπο αποκτούμε πολύτιμα στοιχεία σχετικά με τη διαμονή, τις εμπειρίες τους, τις προτιμήσεις τους αλλά και τον προορισμό Αν η αξιολόγηση είναι θετική, η έρευνα προτείνει να τη μεταφέρει και στο ΤripAdvisor.

-Email Marketing
Ανεξάρτητα όμως από την κριτική καλούμε στο ίδιο email τον ταξιδιώτη να ακολουθήσει το Kinsterna στο αγαπημένο του κοινωνικό δίκτυο και του θυμίζουμε να χρησιμοποιήσει το hashtag #Kinsterna για τις αναρτήσεις του σχετικά με τις διακοπές του.

Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής έχουν πετύχει σε μία σειρά από μικρά και μεγάλα ζητούμενα:
  • 70% Αύξηση των επισκέψεων συγκριτικά με το προηγούμενο site. 
  • Δραστική μείωση bounce rate σε σχεση με το προηγουμενο site. 
  • Σημαντική βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζητησης. 
  • 50% αύξηση online κρατήσεων. 
  • Άνοιγμα νέων αγορών (Ιταλία, Γαλλία, Γερμανία). 
  • Σημαντική αύξηση της κερδοφορίας του ξενοδοχείου. 
  • Μείωση της εξάρτησης από τρίτα κανάλια. 

0 comments:

Post a Comment