Tuesday, February 10, 2015

Αργυρό Βραβείο για το Thermae Sylla Wellness Hotel & Spa στα Greek Tourism Awards 2015!

Leave a Comment


Το Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel στην Αιδηψό είναι για χρόνια συνώνυμο με τις θερμές πηγές στην Ελλάδα. Τα ιαματικά νερά του υποδέχονται κάθε χρόνο χιλιάδες επισκέπτες που αναζητούν καλύτερη υγεία και μία νέα αρχή για το σώμα τους. Στην πάροδο των ετών, το Thermae Sylla έχει φιλοξενήσει Βασιλείς, Προέδρους, Πρωθυπουργούς, αστροναύτες, καλλιτέχνες και πολλούς ακόμα γνωστούς και άγνωστους ήρωες της καθημερινότητας, καθώς προσφέρει τις ανέσεις και υπηρεσίες ενός deluxe ξενοδοχείου με τη χαλάρωση και περιποίηση ενός κορυφαίου spa. Όταν αναλάβαμε το Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel στη Nelios.com γνωρίζαμε πως θα ήταν μία πρόκληση. H ψηφιακή παρουσία του ξενοδοχείου ήταν σχεδόν ανύπαρκτη και δεν ανταποκρινόταν στην πραγματική του εικόνα.

Η διοίκηση ήθελε αυτό να το αλλάξει και να “μεταφέρει” την μοναδική του θέση στον Ιαματικό Τουρισμό στην ψηφιακή εποχή, καθώς και να αυξήσει τις απευθείας κρατήσεις τόσο από το εσωτερικό, όσο και από το εξωτερικό, προσελκύοντας τις νέες αναδυόμενες αγορές, δίχως να αποξενώσει τις παραδοσιακές χώρες από τις οποίες το επισκέπτονται, τέλος ήθελε ένα τρόπο να αναδείξει τα καταναλωτικά προϊόντα του spa, που τα εισήγαγε πρόσφατα. Για να επιτευχθούν όλοι οι στόχοι που τέθηκαν, χρειάστηκε να σχεδιαστεί, από την αρχή, η ψηφιακή στρατηγική του γνωστού θέρετρου, με ολιστική προσέγγιση, που θα περιλαμβάνει πολλές μικρότερες και μεγαλύτερες ενέργειες. Για να αποφασίσουμε ποιες ακριβώς θα είναι αυτές, χρειάστηκε πολύ μελέτη και έρευνα, τόσο για το πως αντιλαμβάνονται το Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel οι πελάτες του, όσο και για το κοινό που θέλει το ίδιο να προσελκύσει.

Action Plan:

-Δημιουργία νέου site + Blog
Το πρώτο πράγμα που χρειαζόταν ήταν ένα ολοκαίνουργιο site, πολύγλωσσο, που θα αποτυπώνει την μεγάλη ιστορία του ξενοδοχείου, θα αναδεικνύει τις μοναδικές του θεραπείες και θα καλεί τον επισκέπτη να χαλαρώσει και να κάνει μία καινούργια αρχή! Επίσης δημιουργήσαμε ανεξάρτητες landing pages για να προσελκύσουμε διαφορετικές ομάδες κοινού, προωθώντας, ανάλογα, τόσο τον υγιεινό τρόπο ζωής, τις θεραπείες αλλά και τον προορισμό της Αιδηψού. Το blog μας επιτρέπει να αναλύσουμε περισσότερο θεραπείες, υγιεινό lifestyle, αλλά και να φιλοξενήσουμε γνώμες και άρθρα ειδικών.

-Search Engine Optimization
Το επόμενο βήμα ήταν να κάνουμε σωστό Search Engine Optimization. Η εξαιρετική φήμη του Thermae Sylla το κατέτασσε ήδη σε πολύ υψηλές θέσεις σε αναζητήσεις συγκεκριμένων keywords, από τις επιλογές του κοινού. Εμείς χρειάστηκε όμως να τα οργανώσουμε, να προσθέσουμε σωστά meta-tags, να διευρύνουμε τα keywords και να τα “μεταφράσουμε” και στις νέες αγορές που στοχεύουμε. Γνωρίζοντας όμως το ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην τελική κατάταξη ενός site στις μηχανές αναζήτησης, επόμενο βήμα ήταν η δημιουργία accounts στα social media.

-Social Media
Θέλοντας να προωθήσουμε κατάλληλα το Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε πρωτογενές υλικό, με ευφάνταστες, έξυπνες αναρτήσεις, που στόχο έχουν να προωθήσουν ένα πιο υγιεινό τρόπο ζωής, τρόπους να χαλαρώσεις, και tips για τις θεραπείες, αλλά και να προωθήσουμε κοντινές περιοχές ενδιαφέροντος. Αναδεικνύοντας το υλικό των επισκεπτών του, προσέλκυσε νέους φίλους στο Facebook και νέους ακόλουθους σε Twitter, Pinterest, κ.α. αφού μπορούσαν να δουν πραγματικές εικόνες και να διαβάσουν ρεαλιστικές εμπειρίες από το Thermae Sylla. Έτσι μπορέσαμε να δημιουργήσουμε μία δραστήρια κοινότητα φίλων, οι οποίοι γίνονται αποδέκτες του μηνύματος και του Unique Sales Proposition του Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel και το μεταφέρουν στους φίλους τους μέσω πραγματικού Word of Mouth.

-Advertizing
Όλα αυτά τα συνδυάσαμε με στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες, που προωθούν τόσο το ξενοδοχείο όσο και τον προορισμό, σε αυτούς που θέλουν να ξεκινήσουν μία πιο καλή διατροφή, σε αυτούς που υποφέρουν από χρόνιους πόνους αλλά και σε όλους όσους θέλουν ένα break χαλάρωσης και περιποίησης. Με retargeted ads σε Facebook και Google για τους επισκέπτες του site, καλούμε τους ενδιαφερόμενους να γίνουν μέρος της online κοινότητας για να δουν/διαβάσουν/ακούσουν από προηγούμενους επισκέπτες τις εμπειρίες τους.

-BloggersΕπιπρόσθετα, προωθήσαμε τις θεραπείες και περιποιήσεις του spa σε σχετικά blog, καλώντας τους να το επισκεφθούν και να γράψουν ελεύθερα τη γνώμη τους. Μέχρι τώρα πάνω από πέντε αναφορές για το Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel έχουν γίνει σε διεθνή blog, καθώς και ένα video review στο οποίο περιηγούμαστε στους χώρους ενώ ταυτόχρονα ενημερωνόμαστε για τις θεραπείες και τα μοναδικά προϊόντα, ενισχύοντας ταυτόχρονα το SEO.

-Offline Call to Action
Γνωρίζοντας πως το reputation ενός ξενοδοχείου χτίζεται κατά την παραμονή του επισκέπτη σε αυτό, δημιουργήσαμε ειδικά offline boards που καλούν τους επισκέπτες να μπουν στη συζήτηση και να ακολουθήσουν το Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel στα κοινωνικά δίκτυα ή έστω να αφήσουν την κριτική τους.

Αποτελέσματα στρατηγικής
  • 3500% (Τρεις χιλιάδες πεντακόσια τις εκατό) αύξηση στις online κρατήσεις 
  • 250% αύξηση επισκέψεων στο site 
  • Το Website αποτελεί το βασικό κανάλι κρατήσεων 
  • Αύξηση κρατήσεων από νέες αγορές του εξωτερικού 
  • 10 Listings σε διεθνή travel blogs 
  • 70% αύξηση της online κοινότητας 
  • 15% engagement rate στα social media 
  • Σταθερή βελτίωση στην κατάταξη στο Tripadvisor

0 comments:

Post a Comment