Wednesday, April 6, 2016

Αργυρό Βραβείο για το Athens Authentic Marathon στα Greek Tourism Awards 2016!

Leave a Comment

Στη Nelios πιστεύουμε πως οι εκάστοτε εταιρείες, ανεξαρτήτως αντικειμένου, προσανατολισμού και στόχευσης στην εγχώρια και διεθνή αγορά, οφείλουν να προσφέρουν και να ενισχύουν την κοινωνία μέσα στην οποία υπάρχουν και δραστηριοποιούνται σε τέτοιο βαθμό, ώστε να δημιουργούν σχέσεις σύνδεσης και αμοιβαίας συνεργασίας με αυτήν, με μοναδικό στόχο την εν γένει ωφέλεια του κοινωνικού συνόλου. Η ουσιαστική προσφορά μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης πρέπει να καλύπτει έμπρακτα ανάγκες και να βοηθά άμεσα την ενίσχυση ενός σκοπού, ο οποίος εάν διανθιστεί και με στοιχεία συμβολισμού και ιστορικής μνήμης, τότε το προσφερόμενο πακέτο έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά στην κοινωνία.

Στο πλαίσιο αυτό, και πάντα πιστοί στις αρχές μας για συνεργατικότητα, ακεραιότητα, κοινωνική προσφορά και σεβασμό στη διαφορετικότητα, δεν θα μπορούσαμε να μην ενισχύσουμε την πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής – Αργοσαρωνικού για τον 33ο Αυθεντικό Μαραθώνιο Αθηνών, μέσω της κατασκευής ενός σύγχρονου website (www.athensauthentic.com), αλλά και της συνδιαμόρφωσης της επικοινωνίας και των προωθητικών ενεργειών του αγώνα και της ελληνικής πρωτεύουσας που γέννησε τον Μαραθώνιο περίπου 2.500 χρόνια πριν. Στη συνέργεια αυτή, με συνοδοιπόρους τη Marketing Greece και τον ΣΕΓΑΣ, σκοπός όλων μας ήταν η διάδοση του μοναδικού μηνύματος του Μαραθωνίου και η ενίσχυση της εικόνας του στο εξωτερικό. 

Ο Μαραθώνιος είναι ένα γεγονός που ξεφεύγει κατά πολύ από τα στενά όρια ενός αθλητικού event και αποτελεί διαχρονική πηγή έμπνευσης για τη δύναμη της θέλησης, το μεγαλείο της ψυχής και τις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπινου είδους εν γένει. Κάθε χρόνο χιλιάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες δρομείς απ’ όλο τον πλανήτη ταξιδεύουν στην Αθήνα για να λάβουν μέρος σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού. 

Η οικονομική συγκυρία και η σύνδεση του οράματος

Σε μια εποχή όπου τα capital controls και η οικονομική και πολιτική επικαιρότητα μονοπώλησαν το ενδιαφέρον όλων, εμείς διαγνώσαμε την ιδανική σημειολογική στιγμή μέσα σ' ένα τείχος απροσδιόριστων νέων προβλημάτων που τότε φάνταζε αδιαπέραστο, να προάγουμε ένα αθλητικο-πολιτικο-κοινωνικό γεγονός που συμβολίζει τη συνεχή προσπάθεια και πίστη, την εξέλιξη του εαυτού μέσω της καθημερινής ζύμωσης και προετοιμασίας και εν τέλει, την επίτευξη του (ξεχωριστού και προσωπικού) σκοπού του καθενός μέσω της ηθικής και τιμητικής ολοκλήρωσης του αγώνα. Η θέση αδιάφορη, ο τρόπος και η συμμετοχή τα πάντα!

H Nelios ιδρύθηκε το 2008 έχοντας ως όραμα την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, ένα όραμα που δεν θα μπορούσε να βρει ιδανικότερη σύνδεση από την ανάδειξη και προώθηση του ελληνικού ιδεώδους, της ελληνικής ψυχής και φιλοξενίας, χαρακτηριστικά άρρηκτα συνδεδεμένα με τις οργανικές αρχές του ελληνικού τουρισμού.

Δημιουργία ιστοσελίδας με βάση τη δομή του Μαραθωνίου

Ο αυθεντικός Μαραθώνιος των Αθηνών ωστόσο, ως ένας από τους αρχαιότερους θεσμούς στον κόσμο, χαρακτηρίζεται από ορισμένα στοιχεία τα οποία έπρεπε σίγουρα να ληφθούν υπόψιν από εμάς κατά τη διαδικασία δημιουργίας όλου αυτού του επικοινωνιακού και προωθητικού ιστού, τόσο σε επίπεδο design και UX (user experience), όσο και σε επίπεδο ενεργειών για, και γύρω από, τον Μαραθώνιο. Συνεπώς, πηγή έμπνευσης για την κατασκευή του ιστότοπου ήταν η ίδια η διαδρομή που έκανε ο Φειδιππίδης, χιλιάδες χρόνια πριν, μεταφέροντας τα νέα της νίκης των Ελλήνων έναντι των Περσών από τον Μαραθώνα στην Αθήνα, και γι' αυτό, εφαρμόσαμε την ιδέα το website να ακολουθεί την δομική και τμηματική λογική ενός μαραθωνοδρόμου. Δημιουργήσαμε ένα απόλυτα σύγχρονο και αισθητικά άρτιο ιστότοπο χρησιμοποιώντας τη σχεδιαστική τεχνική της εξιστόρησης (storytelling design), καθιστώντας το website του Μαραθωνίου ενημερωτικό, ενδιαφέρον και εύχρηστο. Προς επίρρωση των πεπραγμένων, ενισχύσαμε την ευχέρεια συμμετοχής των χρηστών καθιστώντας τον ιστότοπο social media friendly, αναδημοσιεύοντας φωτογραφίες με το hashtag #AthensAuthenticMarathon απ’ όλα τα κοινωνικά δίκτυα με το moto “Be an Athens Pace-setter”, ενδυναμώνοντας έτσι τη δυνατότητα των επισκεπτών να μοιράζονται το διαχρονικό και οικουμενικό μήνυμα του Μαραθωνίου σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου.

Πλατφόρμα επικοινωνίας και συμμετοχής (παροχές)

Ο συγκεκριμένος ιστότοπος αποτέλεσε την πλατφόρμα σύνδεσης όλων των συμμετεχόντων στη δράση με το ευρύ κοινό και τους επισκέπτες, ενώ ταυτόχρονα αποτέλεσε (και αποτελεί) την “στρογγυλη” τράπεζα ανταλλαγής ιδεών, προωθητικών ενεργειών, ενημέρωσης και δομής για τον Σύνδεσμο Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων (ΣΕΓΑΣ), την Ένωση Ξενοδόχων Αττικής – Αργοσαρωνικού μέσω της συμμετοχής των ξενοδοχείων στην προετοιμασία των αθλητών (Marathon Hotels με early πρωινό, pasta nights, προγράμματα αποκατάστασης) αλλά και τη γενικότερη προσοχή και εξυπηρέτηση όλων των ξενοδόχων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τον Μαραθώνιο σε όλους τους εμπλεκομένους, αλλά βεβαίως και εμάς, ως Nelios, και της Marketing Greece. 

Επιπλέον, κατέγραφε και καταγράφει ακόμα, καθώς η πλατφόρμα αξιοποιείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου για την προβολή κι άλλων σημαντικών αθλητικών, και μη, διοργανώσεων, όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην πόλη, (και) με άξονα τον Μαραθώνιο. Η πλατφόρμα, η οποία διατηρείται και θα συμβάλλει και στον 34ο και στον 35ο κ.ο.κ. Μαραθώνιο των Αθηνών, συγκέντρωσε ευρεία γκάμα χρηστικών πληροφοριών για αθλητές και επισκέπτες του προορισμού, αλλά και δώρα, προσφορές, εκπτώσεις και συνεργασίες προς όφελος των Μαραθωνοδρόμων και των παντοιοτρόπως συμμετεχόντων. Όπως ήταν φυσικό, ο ιστότοπος προέβαλλε την μοναδικότητα και την αυθεντικότητα του Μαραθωνίου, τις οικουμενικές αξίες που τον γέννησαν και τον ανέδειξαν σε Ολυμπιακό Άθλημα, ενώ υπερτόνισε το αρχαίο ελληνικό ιδεώδες του «ευ αγωνίζεσθαι», ως βασική αρχή συναγωνισμού και εξέλιξης σε οποιαδήποτε μορφή κοινωνικής ζύμωσης.

To www.athensauthentic.com προσκάλεσε όλους τους συμμετέχοντες και ενδιαφερόμενους να κοινοποιήσουν την «μαραθώνια» εμπειρία τους και να γίνουν ενεργό μέλος της δράσης σε ατομικό ή και ομαδικό επίπεδο, ενώ ο ιστότοπος δεν σταμάτησε να εμπλουτίζεται διαδραστικά με ολοένα και περισσότερες χρηστικές πληροφορίες, video, χάρτες, προτάσεις και αρχειακό υλικό που αφορούσε στον Μαραθώνιο του τώρα, αλλά και του τότε.

Μάλιστα, όλα αυτά αποτελούν απλά την εισαγωγή στο μακροσκελές πρόγραμμα προωθητικών ενεργειών για τον αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μια προσπάθεια η οποία θα έχει διαχρονική και συντονισμένη συνέχεια. Το υλικό διετέθη ελεύθερα σε όλους τους φορείς, επιχειρήσεις, πολίτες, επισκέπτες, ΜΜΕ, οι οποίοι και προσκλήθηκαν να δηλώσουν συμμετοχή συμπληρώνοντας τη σχετική φόρμα.


0 comments:

Post a Comment