Wednesday, April 6, 2016

Αργυρό Βραβείο για το Hands Free Hotelier by Axia Hospitality & Nelios στα Greek Tourism Awards 2016!

Leave a CommentΗ διανομή και πώληση καταλυμάτων έχει γίνει μία εξαιρετικά επίπονη και πολύπλοκη διαδικασία. Με την αύξηση της διείσδυσης του διαδικτύου στην τουριστική βιομηχανία, έχουν αλλάξει εντελώς οι παραδοσιακοί συσχετισμοί και πλέον τα δίκτυα διανομής είναι πολλαπλά με το καθένα από αυτά να έχει διαφορετικούς και ειδικούς όρους. Παράλληλα το διαδίκτυο έχει αλλάξει πλήρως και τη διαδικασία διαμόρφωσης της απόφασης του τελικού καταναλωτή αφού το 85% των σύγχρονων ταξιδιωτών αποφασίζουν online για το ταξίδι τους ανεξάρτητα αν θα κάνουν την κράτησή τους online ή offline.Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο σύγχρονος ξενοδόχος καλείται να ανταποκριθεί στην online πρόκληση, χωρίς να παραμελήσει τα κλασικά του κανάλια πωλήσεων, αλλά και φροντίζοντας πάνω από όλα την εύρυθμη λειτουργία του ξενοδοχείου του. Δυστυχώς όμως δεν είναι πάντα σε θέση να διαθέτει εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, που απαιτείται για να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες της σύγχρονης ψηφιακής εποχής. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα πολλές φορές είτε ο ξενοδόχος να αδιαφορεί για την online παρουσία του ή να κατακερματίζει τον χρόνο του και να “χάνεται” μέσα σε διεργασίες, λειτουργίες και μέσα, αντί να εστιάζει στο να προσφέρει μία ανεπανάληπτη εμπειρία διαμονής στους πελάτες του. Σύμφωνα με έρευνα του Oxford Economics για λογαριασμό της Google το ποσοστό των ελληνικών τουριστικών επιχειρήσεων που έχουν παρουσία στο Ιντερνετ με δυνατότητα πωλήσεων, δεν ξεπερνά το 10%. Η τελική κατάληξη είναι να χάνει ένα πολύ σημαντικό μέρος των κερδών του κι έτσι να έχει χαμηλότερη κερδοφορία από αυτή που θα μπορούσε.

Λύση σε αυτήν την πρόκληση ανέλαβαν να βρουν οι εταιρείες Axia Hospitality και Nelios. Οι δύο εταιρίες συνεργάζονται με μεγάλη επιτυχία τα τελευταία 3 χρόνια και έχουν ήδη πάνω από 15 κοινούς πελάτες. Στόχος της AXIA είναι η βέλτιστη διαχείριση των καναλιών κρατήσεων ενός ξενοδοχείου, ενώ της Nelios η ανάδειξη της μοναδικότητάς του. Πολλές από τις επιχειρήσεις boutique ξενοδοχείων στους δημοφιλείς προορισμούς έχουν επιλέξει τις δύο εταιρείες με αποτέλεσμα τη σημαντική αύξηση της μέσης τιμής διάθεσης των δωματίων τους. Μέχρι σήμερα θεωρείτο πως η διαχείριση κρατήσεων ήταν μέρος του πακέτου παροχών των εταιριών hotel management, όμως Axia και Nelios κατέληξαν πως ο φυσικός χώρος αυτής της υπηρεσίας είναι το marketing καθώς υπάρχει απόλυτη συσχέτιση κρατήσεων με το branding ενός ξενοδοχείου. Η ανάδειξη λοιπόν των στοιχείων διαφοροποίησης και της μοναδικότητας ενός ξενοδοχείου είναι ζωτικής σημασίας για την προσέλκυση περισσοτέρων πελατών. Μέσα από το συνδυασμό αυτών των διαδικασιών θα επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τον ξενοδόχο. 

Το αποτέλεσμα των ερευνών των δύο εταιρειών, αλλά και της συνεργασίας τους, είναι μία σύγχρονη καινοτόμα υπηρεσία που καλύπτει τις καθημερινές ανάγκες ενός ξενοδόχου και του “λύνει τα χέρια” να εστιάσει στην φιλοξενία. Με την παγκόσμια καινοτομία τους Hands-Free Hotelier, σε ένα ανταγωνιστικό πακέτο, η Axia Hospitality αναλαμβάνει την ανάλυση της αγοράς, τη μελέτη του ανταγωνισμού, τη διαχείριση των πωλήσεων (online και offline) και των κρατήσεων ενός ξενοδοχείου, την παρουσία σε διεθνείς εκθέσεις καθώς και συμβουλεύει σε θέματα Revenue και Yield, και η Nelios την αποτελεσματική online προβολή, την PPC διαφήμιση, social media παρουσία, βελτιστοποίηση της θέσης αναζήτησης και e-commerce

Ουσιαστικά δημιουργείται ένα απόλυτα στοχευμένο προϊόν για τον σύγχρονο ξενοδόχο, που αποτελείται από ένα εξειδικευμένο τμήμα Πωλήσεων και Marketing το οποίο στελεχώνεται με 40 experts σε όλους τους επιμέρους τομείς που συνθέτουν το προσφερόμενο πακέτο υπηρεσιών. Ο συντονισμός είναι άμεσος και τα στελέχη των δύο εταιριών αντιλαμβάνονται αμφότερα τις ανάγκες και τον τρόπο λειτουργίας των υπηρεσιών. Μέσα λοιπόν από οικονομίες κλίμακας που πετυχαίνει το νέο σχήμα, εξασφαλίζει ανθρώπινο δυναμικό πολύ υψηλών προδιαγραφών το οποίο υπηρετεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ξενοδοχεία με τα οποία συνεργάζεται.

Το αποτέλεσμα είναι μία ολοκληρωμένη υπηρεσία που αποτελεί την ιδανική λύση για τον ξενοδόχο, η οποία τον απελευθερώνει από τις πολύπλοκες εργασίες της διαχείρισης των καναλιών διανομής και online προώθησης του ξενοδοχείου του και του επιτρέπει να εκπληρώνει το ρόλο του ο οποίος ανέκαθεν ήταν να παρέχει ποιοτική φιλοξενία. Πρακτικά, ο εκάστοτε ξενοδόχος έχει στη διάθεσή του ένα πλήρες τμήμα μάρκετινγκ, πωλήσεων και διαχείρισης κρατήσεων και εσόδων, αντίστοιχο κορυφαίων διεθνώς αλυσίδων φιλοξενίας, που ο ίδιος δεν θα είχε τη δυνατότητα να συντηρήσει. Αυτή η καινοτομία εφαρμόζεται πρώτη φορά σε παγκόσμιο επίπεδο από τις δύο εταιρείες συνδυαστικά, ανοίγοντας νέους ορίζοντες στον ξενοδοχειακό κλάδο, τον τρόπο διαχείρισης των κρατήσεων αλλά και τον ρόλο του hotel marketing. Αξιοποιώντας στο έπακρο το ψηφιακό “χάσμα” μεταξύ των υφιστάμενων ξενοδοχείων και αυτών με online παρουσία παγκοσμίως, οι δυνατότητες ανάπτυξης και διάθεσης της νέας υπηρεσίας είναι πρακτικά άπειρες. 

Σε όλους τους κλάδους της αγοράς τα τμήματα πωλήσεων και marketing δουλεύουν μαζί, o ξενοδοχειακός κλάδος είναι ο μόνος στον οποίο δεν ισχύει αυτό. Ουσιαστικά για πρώτη φορά δημιουργείται δομημένα η έννοια Πωλήσεις και Marketing αποκλειστικά για ξενοδοχεία. Πιστεύουμε πως οι δυνατότητες που παρουσιάζονται από τη σύμπραξη αυτή στον κλάδο του Τουρισμού αποτελούν μία πραγματική καινοτομία στο τρόπο λειτουργίας των ξενοδοχείων. H νέα υπηρεσία “Hands-Free Hotelier” που αποτελεί το καρπό των ερευνών και της συνεργασίας της Axias και της Nelios, και εκμεταλλεύεται πλήρως τη φαρέτρα εργαλείων διαχείρισης κρατήσεων και ψηφιακής προβολής των δύο εταιρειών, συνιστά ένα απόλυτα μοναδικό και καινοτόμο προϊόν. 

0 comments:

Post a Comment