Wednesday, April 6, 2016

Χρυσό Βραβείο για το Poseidonion Grand Hotel στα Greek Tourism Awards 2016!

Leave a Comment

Το Poseidonion Grand Hotel “γεννήθηκε” το 1914 από τον Σπετσιώτη Σωτήριο Ανάργυρο με σκοπό να αποτελέσει ένα πολυτελές κατάλυμα για την “υψηλή” κοινωνία της Ελλάδας καθώς και τους φυσιοδίφες επισκέπτες από το εξωτερικό. Η εικόνα του στο λιμάνι των Σπετσών, μόνιμος φύλακας μιας διαφορετικής εποχής της χώρας, έχει συνδυαστεί με την ευημερία, τον τουρισμό, τη φιλοξενία, την ανάπτυξη, την καλή κοινωνία αλλά και το ίδιο το νησί των Σπετσών, του οποίου και αποτελεί αναπόσπαστο πολιτιστικό κομμάτι. Λόγω του έντονου κοσμοπολίτικου χαρακτήρα του, το Poseidonion αποτέλεσε τον τόπο πολυτελούς διαμονής για Βασιλείς, Προέδρους, Πρωθυπουργούς και λόγιους από κάθε γωνιά του πλανήτη.Οι ιδιαιτερότητες και η ψηφιακή-αναλογική ασυμβατότητα

Γνωρίζοντας την μοναδικότητα και την ιδιαίτερη σημειολογία του Ποσειδωνίου για ολόκληρη την κοινωνία των Σπετσών, αλλά και τη βαρύτητα του ιστορικού του ίχνους, επιλεχθήκαμε από τους υπευθύνους του ξενοδοχείου για να αναζωπυρώσουμε την λανθάνουσα δυναμική του ξενοδοχείου, μεταφέροντας το στη νέα εποχή, διατηρώντας ταυτόχρονα αναλλοίωτα τα περιγραφόμενα ποιοτικά του χαρακτηριστικά. Στόχος μας ένα πλήρως ανανεωμένο website, δυναμικό, που θα εκμεταλλεύεται στο έπακρο τα στοιχεία διαφοροποίησής του (Unique Selling Propositions), ενώ ταυτόχρονα θα είναι προσβάσιμο και αισθητικά άρτιο από όλες τις πλατφόρμες και σε όλες τις οθόνες. Το αδιαμφισβήτητο ιστορικό του φορτίο έπρεπε να μεταφερθεί και να επικοινωνηθεί από έναν ψηφιακό ιστότοπο ανάλογης αισθητικής και αποπνέουσας μοναδικότητας. 

Διαγνώσαμε πως η ασύγκριτη πολυτέλεια του Poseidonion Grand Hotel και η πλήρως ανανεωμένη του κουζίνα ήταν στοιχεία που είχαν παραμεληθεί, ενώ υπήρχε ασυμβατότητα ψηφιακής και αναλογικής παρουσίας. Από τη μεριά μας μελετήσαμε και ερευνήσαμε το πως αντιλαμβάνονται το Poseidonion Grand Hotel οι πελάτες του, ποια είναι τα στοιχεία διαφοροποίησής του, τους λόγους που το επιλέγουν, αλλά και ποιο το ιδανικό κοινό που θέλει να προσελκύσει.

Η ιδιαιτερότητα της εγγύτητας των Σπετσών στην Αθήνα, καθώς και οι διάφορες διοργανώσεις που λαμβάνουν χώρα στο μικρό κοσμοπολίτικο νησί του Σαρωνικού, δημιουργούν ένα ιδιαίτερο και μοναδικό ημερολόγιο προσέλευσης στο Poseidonion Grand Hotel. Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέληξαν στο συμπέρασμα μιας διπλής παρουσίας του ξενοδοχείου που συμπληρώνει απόλυτα η μία την άλλη. Το Poseidonion Grand Hotel αποτελεί τόσο έναν υπέροχο τουριστικό προορισμό για αυτούς που αναζητούν άψογη εξυπηρέτηση και μοναδικά προνόμια, αλλά και σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία του νησιού μέσω της διοργάνωσης διαφόρων εκδηλώσεων που λαμβάνουν χώρα στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια του χρόνου. Επιπλέον, το Poseidonion αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των Σπετσιωτών ως ιδανικός προορισμός διαλείμματος και χαλάρωσης ανάμεσα στις διάφορες χρονικές στιγμές της ημέρας. 

Η στρατηγική και το Action Plan

Λαμβάνοντας υπόψιν όλα τα παραπάνω, απαιτήθηκε να σχεδιαστεί από την αρχή η ψηφιακή στρατηγική του Poseidonion Grand Hotel, ενώ χρησιμοποιήθηκε ολιστική προσέγγιση σε επίπεδο δημιουργίας ενός website που θα επικοινωνεί, αναβιώνει και προωθεί την πολυσχιδή μοναδικότητα του ξενοδοχείου με επίκεντρο πάντα το κοινό στόχευσης. Στόχος του website να υπερτονίσει τα πολλαπλά Unique Selling Propositions του Ποσειδώνιου, τα οποία σε πλήρη αρμονία προσφέρουν μια μοναδική εμπειρία διαμονής στους εκλεκτούς επισκέπτες του.

Οι περισσότεροι που αναζητούν το Poseidonion Grand Hotel γνωρίζουν συνήθως πού θέλουν να πάνε και αναγνωρίζουν την απαράμιλλη φιλοξενία που προσφέρει το ιστορικό αυτό ξενοδοχείο τόσο σε επίπεδο παροχών και διαμονής, όσο και κοινωνικού status. Κατανοώντας αυτά τα στοιχεία που αναζητούν οι πελάτες του, αποφασίσαμε να τα αναδείξουμε και μέσα από αυτά να αυξήσουμε τις κρατήσεις.

Δημιουργία νέου website με βάση τα USPs

Με βάση την πολύτιμη εμπειρία των ιδιοκτητών, σχεδιάσαμε έναν ολοκαίνουργιο ιστότοπο, που ισορροπεί ανάμεσα στην προβολή της ιστορίας του, την εμπειρία της διαμονής σε αυτό και ταυτόχρονα στη μοναδική τοποθεσία του. Εφαρμόζοντας την αρχή του web storytelling, προωθούμε όλα τα κατάλληλα στοιχεία του ξενοδοχείου που χρειάζεται ανάλογα και με την εποχικότητα. Κατανοώντας τα διαρκώς μεταβαλλόμενα trends της αγοράς, δημιουργήσαμε μια ζωντανή ιστοσελίδα με video, δυναμικά στοιχεία που “μιλούν” στον επισκέπτη, ξεκάθαρες κατηγορίες που βοηθούν στην πλοήγηση και μεγάλες φωτογραφίες που τον “εντάσσουν” στην εμπειρία του Poseidonion Grand Hotel, υπενθυμίζοντας του με ανάγλυφο και ξεκάθαρο τρόπο το όραμα και την αισθητική του ξενοδοχείου από τη δημιουργία του 100 περίπου χρόνια πριν.

Ιστορία και σύνδεση του παλιού με το νέο

Η 5ετής ανακαίνιση του Poseidonion Grand Hotel έπρεπε να ακολουθηθεί και από τη δημιουργία ενός website που θα ενώνει την παλιά ένδοξη εποχή με τη νέα δυναμική παρουσία τόσο σε ψηφιακό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο εγκαταστάσεων και παροχών. Έτσι, δημιουργήσαμε δύο sections στον νέο ιστότοπο με αναφορά στο ιστορικό ίχνος του ξενοδοχείου, στις απαρχές της δημιουργίας του και τη σημασία του για την τοπική και ελληνική κοινωνία εν γένει, ενώ ταυτόχρονα η παρουσίαση των δωματίων διαχωρίστηκε σε “ιστορική” και “νέα” πτέρυγα, δημιουργώντας έτσι ένα συγκινησιακό πλαίσιο σύνδεσης των δυο εποχών. Οι επισκέπτες μπορούν να πλοηγηθούν στο σήμερα, αλλά και το χθες, ενώ μπορούν να μετακινηθούν στο χρόνο επιλέγοντας ένα δωμάτιο από άλλη εποχή κάθε φορά. 

Η ανανεωμένη κουζίνα και το All-day flavors concept

Επιπλέον της ιστορικής σημασίας του ξενοδοχείου, όπως αναφέρθηκε και στην πορεία δημιουργίας της στρατηγικής μας, η δυναμική επαναφορά του Poseidonion Hotel στη γαστρονομική δημιουργία έπρεπε να αναδειχθεί ιδανικά, παρουσιάζοντας το καθημερινό πρόγραμμα των εν δυνάμει επιλογών, που ξεκινούν από το πρωί (πρωινό, late πρωινό), προχωρούν μεταξύ πρωινού και μεσημεριανού γεύματος (δεκατιανό/brunch), συνεχίζουν το μεσημέρι, καθώς και με ένα γλυκό το απόγευμα, και καταλήγουν στο δείπνο και σε ένα χαλαρό ποτό το βράδυ. Το concept παρουσίασης της κουζίνας βασίστηκε στις αμέτρητες νέες επιλογές του συγκροτήματος και καλύπτει το κάθε πιθανό πρόγραμμα του επισκέπτη. Είναι ένας γαστρονομικός χάρτης με συγκεκριμένο ωριαίο πρόγραμμα προτάσεων που ξετυλίγεται ανάλογα με την ώρα που ξυπνάει ο κάθε πελάτης, τον αριθμό των γευμάτων που επιλέγει, αλλά και τη διαφορετικότητά του στην χρονική και ποιοτική κάλυψη των καθημερινών του γευμάτων.

Ένα Σπετσιώτικο landmark, τα events και οι Spa επιλογές

Το Poseidonion Grand Hotel μπορεί να αποτελεί ένα πολυτελή, κοσμοπολίτικο συγκρότημα υψηλών προδιαγραφών, αλλά ποτέ δεν αποξενώθηκε από την τοπική κοινωνία και το νησί. Αντιθέτως, το ξενοδοχείο αποτελεί το καμάρι και τη περηφάνια των Σπετσιωτών, ένα μνημείο αναφοράς στο ξεχωριστό αυτό νησάκι του Αργοσαρωνικού, οι οποίοι και αγκαλιάζουν καθημερινά στα διαλείμματα από τη δουλειά ή με το πέρας αυτής για να απολαύσουν την απαράμιλλη φιλοξενία του. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε τα αντίστοιχα μέρη εντός του website όπου γίνονται εκτενείς αναφορές και επικοινωνία των διαφόρων events που αφορούν στο νησί και το Poseidonion και νοηματοδοτούν την αλληλένδετη σχέση των δυο με το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον. Οι επιλογές που μπορεί να αξιοποιήσει ένας επισκέπτης, το Spetsathlon, σημαντικά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος, πολυτελείς δραστηριότητες και ιστορικά, διαχρονικά events, όλα συνυπάρχουν και μοιράζονται τη λάμψη τους με τους επισκέπτες του website. 

Επιπλέον, γνωρίζοντας πως το Ποσειδώνιο είναι το πρώτο ιστορικά και χρονικά Spa hotel στην Ελλάδα, ένας πρωτοπόρος της πολυτελούς διαμονής και του υψηλού επιπέδου παροχών και μοναδικής εμπειρίας, ενισχύσαμε μέσω του ολοκαίνουργιου website τις αναφορές στις Spa επιλογές και στη wellness τοποθέτηση του ξενοδοχείου, η οποία ολοκληρώνει ένα πραγματικά ανυπέρβλητο παζλ εμπειριών και ποιοτικών παροχών που καθιστούν το Poseidonion Grand Hotel μοναδικό στην ξενοδοχειακή ιστορία. 

Search Engine Optimization

Βελτιστοποιώντας την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου για τις μηχανές αναζήτησης (SEO), ακολουθώντας όλες εκείνες τις διαδικασίες, επεμβάσεις που χρειάζονται να γίνουν στην δομή και το περιεχόμενο της ιστοσελίδας σας ώστε να είναι όσο το δυνατό πιο "φιλικό" στις μηχανές αναζήτησης, καταφέραμε όχι μόνο να ανέλθει σε ακόμα καλύτερη θέση στη λίστα αποτελεσμάτων τόσο στη Google, όσο και στη Bing αλλά επιπλέον και να αυξήσουμε την επισκεψιμότητα της ιστοσελίδας μέσω των οργανικών αποτελεσμάτων σε όλες τις χώρες που μας αφορούν.

Τα αποτελέσματα αυτής της στρατηγικής πέτυχαν σε μία σειρά από μικρά και μεγάλα ζητούμενα:

  • 100% Άυξηση μέσου χρόνου παραμονής στο website. 
  • Δραστική μείωση bounce rate σε σχέση με το προηγούμενο site.
  • Σημαντική βελτίωση της κατάταξης στις μηχανές αναζήτησης.
  • 30% αύξηση online κρατήσεων.

Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πως μια σωστή και ολιστική online στρατηγική καταφέρνει να διαμορφώσει ένα βιώσιμο και κερδοφόρο επιχειρηματικό μοντέλο κρατήσεων για μια ανεξάρτητη ξενοδοχειακή μονάδα. Διαμορφώνοντας τη στρατηγική του ξενοδοχείου με βάση τόσο τον επισκέπτη όσο και τις ανάγκες του, καταφέραμε να αναδείξουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά αυτού του ξενοδοχείου, σε άμεση όμως συνάρτηση με την εμπειρία διαμονής. Τα αριθμητικά και οικονομικά αποτελέσματα αποδεικνύουν και σε επίπεδο αριθμών πως το Poseidonion Grand Hotel κατάφερε να ξεχωρίσει και να καινοτομήσει στο σύνολο της ψηφιακής του παρουσίας, καθιστώντας το άξιο για το Gold Βραβείο Ηλεκτρονικής Παρουσίας και Επικοινωνίας.


0 comments:

Post a Comment