Wednesday, April 6, 2016

Χάλκινο Βραβείο για το “WalkAthens! Signs" στα Greek Tourism Awards 2016!

Leave a Comment
Στη Nelios κάθε φορά που ολοκληρώνουμε μια δράση στο πλαίσιο της κοινωνικής εταιρικής μας ευθύνης, δημιουργείται πάντοτε στο θυμικό μας η ίδια αίσθηση και σκέψη: Όχι μόνο έχουμε ευθύνη να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο προσθέτοντας το δικό μας λιθαράκι στην αναβάθμιση του εκάστοτε ζητουμένου, αλλά πως έχουμε υποχρέωση ως εταιρεία με νέους ανθρώπους, καινοτόμα ματιά, ρηξικέλευθες προσεγγίσεις και ειλικρινές ενδιαφέρον και ανησυχία για το μέλλον της χώρας και της πόλης μας, να συμμετέχουμε με γεωμετρική πρόοδο σε δράσεις προσφοράς οποιουδήποτε διαμετρήματος.

Nelios & Atenistas “WalkAthens” Together

Το επίκεντρο τούτης της προσφοράς μας ήταν το κέντρο των Αθηνών, το σπίτι μας. Γιατί πιστεύουμε πως, όπως δεν θα αφήναμε το πραγματικό μας σπίτι να υποβαθμίζεται, μένοντας απαθείς σε όλη αυτή τη διαδικασία, έτσι ακριβώς δεν επιτρέπεται να το πράττουμε για το γενεαλογικό μας σπίτι, αυτό της πρωτεύουσας της Ελλάδας. Ιδανικός σύνδεσμος και ομοϊδεάτης σε αυτή μας την πεποίθηση αποτέλεσε η ομάδα ακτιβιστών Atenistas.

Οι Atenistas είναι μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας που αγαπάνε την πόλη τους και θεωρούν ότι η Αθήνα αποτελεί ένα πεδίο ευρηματικών και αποτελεσματικών δράσεων που θα μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τις δυνατότητες βελτίωσης και ανάδειξής της. Η ομάδα αυτή, έχει ξεχωρίσει για τις κινήσεις και δράσεις της, προσπαθώντας για μια φιλικότερη, ομορφότερη και πιο λειτουργική πόλη. Με τις δράσεις τους να ξεπερνούν τον αριθμό 140, Nelios και Atenistas συνεργάστηκαν στη δημιουργία και εκτέλεση της δράσης “WalkAthens! Signs: Σημάνσεις κατεύθυνσης για μια πιο φιλική στους πεζούς πόλη!”

Κάλυψη κόστους και σχεδιασμού της δράσης

Στις αρχές του καλοκαιριού του 2015, οι Atenistas θέλησαν να τοποθετήσουν 15 ειδικές ενημερωτικές πινακίδες προσανατολισμού και απόστασης σε κεντρικούς τουριστικά δρόμους μέσα στην πόλη και προς τα πιο δημοφιλή σημεία ενδιαφέροντος. Το κόστος των υλικών, οι εκτυπώσεις και ο ακριβής σχεδιασμός των πινακίδων - σημάνσεων αυτών, καλύφθηκε εξ' ολοκλήρου από εμάς, ενώ η αγαστή συνεργασία μας με τους Atenistas απέφερε ένα αισθητικό αποτέλεσμα που αποσυμφορεί και ταυτόχρονα εξωραΐζει το ιστορικό κέντρο των Αθηνών.

Η πραγματικότητα είναι πως στην Αθήνα κυριαρχούν οι οδοσημάνσεις την ίδια στιγμή που παγκοσμίως επικρατεί η τάση αναστροφής της χρήσης του αυτοκινήτου στο κέντρο των πόλεων. Έτσι, αρκετές πόλεις προτάσσουν την κίνηση των πεζών με έξυπνες εφαρμογές αλλά και παραδοσιακές ενημερωτικές πινακίδες και χάρτες που συμβουλεύουν χρηστικά και εύκολα τον πεζό, ενώ παράλληλα βοηθούν στην ανάδειξη σημείων που πολλοί προσπερνούν χωρίς να γνωρίζουν. Ως περιοχή δράσης ορίστηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο - Ομόνοια - Σύνταγμα - Μοναστηράκι - Θησείο - Ψυρρή - Βάθη, ενώ για τον σχεδιασμό των σημάνσεων επιλέχθηκε ένα ενιαίο σχήμα 40×70 εκ. που χωρά 6 κατευθύνσεις, σε ελληνικά και αγγλικά, με βελάκι κατεύθυνσης και υπολογιζόμενο χρόνο πεζοπορίας. Επιπλέον, υπάρχει ενημέρωση για τη γραμμή του Μετρό που εξυπηρετεί προς την εκάστοτε κατεύθυνση. Οι πινακίδες, πράσινου χρώματος, τοποθετήθηκαν σε ύψος 2.5 μέτρων και διαθέτουν μεγάλα γράμματα, έτσι ώστε να προστατεύονται από τυχόν βανδαλισμούς και να παραμένουν παράλληλα ευανάγνωστες και εμφανείς.

Το κοινό όραμα

Η πρώτη πετυχημένη συνεργασία της Nelios με τους Atenistas αποτέλεσε το εφαλτήριο μιας πιο διευρυμένης μελλοντικής συνεργασίας, και αυτό γιατί, στο πλαίσιο αυτής της ομαδικής δουλειάς βγήκαμε εντελώς από τα εταιρικά μας όρια και γίναμε μέλη της ανοιχτής αυτής κοινότητας πολιτών. Μπορεί να φέραμε το brand και τη δυναμική της Nelios, αλλά η επικοινωνία και η διάθεση όλων των συμμετεχόντων δεν διαχωρίστηκε στιγμή σε Nelios και Atenistas. Ο σκοπός ένας, η προσπάθεια κοινή.

H Nelios ιδρύθηκε το 2008 έχοντας ως όραμα την ανάδειξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος μέσω της προβολής των ξενοδοχειακών και τουριστικών brands. Στη Nelios κατανοούμε πλήρως πως η Ελλάδα αποτελεί το “γενεαλογικό μας ξενοδοχείο”, και η πόλη των Αθηνών το σημαντικότερο τουριστικό μας brand.

Το να κλείσουμε τα μάτια και τα αυτιά μας στα προβλήματα και τις προκλήσεις της κοινωνίας και της πόλης μας απλά δεν θα μπορούσε να αποτελεί επιλογή για εμάς.
0 comments:

Post a Comment