Monday, July 25, 2016

Data Conference Greece: Ψηφιοποίηση δεδομένων και οι προκλήσεις του (άμεσου) μέλλοντος.

Leave a Comment

Με τον όγκο των δεδομένων που παράγονται και αποθηκεύονται στο internet ή σε on-premises servers να αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο κάθε χρόνο, ο ρόλος και οι δυνατότητες των data center και των τεχνολογιών cloud αποτελούν την πιο κομβικής σημασίας υποδομή του παγκόσμιου δικτύου. Αυτή τη στιγμή περίπου 4.500 data centers και 130 εκατομμύρια servers αποθηκεύουν και μεταδίδουν τρισεκατομμύρια gigabytes δεδομένων σε καθημερινή βάση, καθιστώντας την συνεχή παρακολούθηση και ενημέρωση πάνω στις εξελίξεις των τεράστιων αυτών hubs πληροφοριών και δεδομένων αναγκαία προϋπόθεση για την διατήρηση της ασφάλειας και της ποιότητάς τους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του International Telecommunications Union (ITU) η αυξητική αυτή τάση των χρηστών που θα. αποζητούν πρόσβαση σε online δεδομένα θα ανέλθει στο 62.5% του παγκοσμίου πληθυσμού το 2020 (από το 44.4% το 2015), ήτοι 5 δισεκατoμμύρια online χρήστες! Η ατέρμονη αυτή παραγωγή, αποθήκευση και συνδιαλλαγλή δεδομένων παίρνει μεγαλύτερη αξία και σημασία αν αναλογιστεί κανείς πως μέσω του Internet of Things (IoT) οι συσκευές που θα συνδεονται μεταξύ τους ανταλλάσσοντας και προσφέροντας δεδομένα θα αγγίζει τις 50 δις (!) συσκευές (Cisco IBSG). 

Στο πλαίσιο αυτό, και εν εξελίξει των μεγάλων αλλαγών που έχουν συντελεστεί τα τελευταία χρόνια στους χώρους του E-business και e-υπηρεσιών συλλήβδην, διοργανώθηκε στο ξενοδοχείο Radisson Blu Park Hotel το πρώτο Data Center Conference στην Ελλάδα, στο οποίο παρουσιάστηκαν νέες τεχνολογίες που στοχεύουν στην αύξηση της απόδοσης και της ανθεκτικότητας των ψηφιακών υποδομών. Η ανάπτυξη αποδοτικότερων υπηρεσιών και η ενίσχυση της ασφάλειας του τεράστιου αυτού όγκου δεδομένων που φιλοξενείται στους servers κάθε εταιρείας που προσφέρει web hosting services στους πελάτες της, όπως η Nelios, αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια ενός ευρύτερου συνόλου εμπιστοσύνης, υπεραξίας και ποιότητας που κάθε εταιρεία οφείλει να παρέχει στους συνεργάτες της.

Τα data centers και οι τεχνολογίες cloud αποτελούν το μέρος στο οποίο υπάρχουν μέσα πολλοί servers, και συνδέονται μέσω των υποδομών του με μεγάλες ταχύτητες στο internet, αποθηκεύοντας, όπως αναφέρθηκε και παραπάνω, τεράστιο όγκο δεδομένων. Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό, πως η συζήτηση πάνω στην παροχή ευελιξίας, ασφάλειας και ταχύτητας στην κάθε ενέργεια, τόσο στο εσωτερικό δίκτυο ενός οργανισμού, όσο και και στα data centers όπου φιλοξενούνται υπηρεσίες και τα προϊόντα του, έχει ανοίξει πια επισήμως και στη χώρα μας, και έχει ως στόχο την συνεχή βελτιστοποίηση των υποδομών αυτών και των υπηρεσιών τους.

Απώτερος σκοπός αποτελεί πάντοτε η καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών, αλλά και των χρηστών και επισκεπτών των διαφόρων websites & apps, μέσω της επένδυσης σε νέο εξοπλισμό και καινοτόμες τεχνολογίες. Πέρα, όμως, από τη βελτίωση του επιπέδου των παροχών, η τεχνολογική εξέλιξη μάς επιτρέπει να αυξάνουμε την παραγωγικότητά μας και την εμπειρία που προσφέρουμε στους πελάτες.Το τελικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο, αμεσότερο, ποιοτικότερο και μακροπρόθεσμα βιώσιμο για όλους.

Στη Nelios, πάντοτε, πιστοί στο όραμά μας για ψηφιοποίηση των ελληνικών ξενοδοχείων και συνεχή πρόοδο του ελληνικού διαδικτυακού τουρισμού, βρισκόμαστε στο επίκεντρο των εξελίξεων με μοναδικό στόχο την άριστη εξυπηρέτηση των απανταχού συνεργατών μας.


Γιώργος Καφαταρίδης

Chief Technology Officer (CTO)


0 comments:

Post a Comment